Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Tango Blue - nieuw Belgisch luchtvaart-fotoboek
2010-06-15 / Flying Pencil / Anton van Rijsbergen

Van onze Belgische collega-uitgever ontvingen wij het volgende persbericht:


Beste Luchtvaartliefhebber,

Graag stellen we u een nieuw Belgisch luchtvaartboek voor.

Ter gelegenheid van het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie brengt Tango Blue de samenwerking tussen Europese luchtmachten fotografisch in beeld.

Elke luchtmacht van de EU krijgt een hoofdstuk toegewezen waarin de vliegtuigtypes en getalsterkte worden weergegeven. Sublieme luchtopnames, waaronder vele van bonte exotische formaties, zijn voor dit unieke project door internationaal befaamde luchtvaartfotografen ter beschikking gesteld. De Belgische Luchtmacht is overduidelijk aanwezig in dit boek, veelal zij aan zij met toestellen van diverse pluimage : Tornado's, Fulcrums, Harriers...

Kolonel-vlieger Peter Stams werkt al vele jaren samen met Johan Wolfs aan de samenstelling van luchtvaartboeken, waarbij het accent ligt op een uiterst verzorgde fotografie en verhelderende informatie uit de wereld van de jetpiloten. Al zijn carrière lang heeft F-16-piloot Peter "Patja" Stams zijn camera in de aanslag - meestal hoog boven de aarde, en meer dan eens in de back seat van collega-piloten van diverse luchtmachten.

Voor de samenstelling van Tango Blue konden Peter en Johan rekenen op de steun van heel wat collega-fotografen, waaronder de gerenommeerde Katsuhiko Tokunaga.

Informatieve teksten (in Nederlands, Frans en Engels), gevat in een fraaie lay-out, maken van Tango Blue hét luchtvaart-fotoboek van 2010. Het boek telt 160 kleurenpagina's en is voorzien van een harde luxe-kaft.

Tango Blue wordt voorgesteld op de Beauvechain Air Show 2010 (3 & 4 juli 2010). Voorintekenen aan de prijs van 32 euro (i.p.v. 36 euro) kan nog tot 25 juni 2010.