Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Fly-In Zoersel
2010-08-23 / Anton van Rijsbergen

Afgelopen weekend was er op Zoersel/Oostmalle één van die leuke, kleinschalige, evenementen die regelmatig in België; gehouden worden. De APCK (Aero Para Club der Kempen) organiseerde weer een leuk weekend voor zowel vliegende bezoekers alsmede geïnteresseerde landrotten.


Naast het soort vliegtuigen dat je normaliter ziet op een Fly-In (Cessna's, Pipers, etc. van diverse leeftijden), waren er ook enkele bijzondere kisten te zien, zoals onder andere een Bronco, een PC-7 (PH-JWF) en een P-51 Mustang (PH-VDF). Op zaterdag werd de fly-in goed bezocht, er waren in de middag +/- 40-50 bezoekende toestellen, terwijl ook de normale gebruikers van het vliegveld actief waren; kortom een gezellige drukte in de lucht en op de grond. Helaas werden de beloofde F-16 en Sea King van de BLu niet waargenomen op de zaterdag.


Verder was er ook een vertegenwoordiging van de Belgische zelfbouwers, WOII re-enactment met de bijbehorende voertuigen, gaf de lokale modelbouwclub act de presence en maakten een paar sponsors (Diamond Aircraft, BMW) gebruik van het evenement om publicitair aan de weg te timmeren. De organisatie was weer puik in orde, spotters konden voor 5 euro een spotterspas bekomen en tussen de vliegtuigen wandelen en fotograferen.


foto 1: een overzichtje
foto 2: Een bezoeker uit Rotterdam, Piper PA-12 Super Cruiser PH-NDA
foto 3: De modelbouwvereniging in de vouwhal van de paraclub
foto 4: Bell JetRanger van lokale operator FinFly
foto 5: OO-77, een zelfbouw Zenith CH200, heeft Zoersel als thuishaven