Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Bedrijf in Beeld: Van den Bos Aviation, 25 jaar actief
2013-06-07 / Anton van Rijsbergen

De Nederlandse luchtvaart kent zeer vele bedrijven en organisaties; een aantal zijn beroemd maar velen zijn slechts bij industrie-insiders bekend. Eén van die niet zo bekende bedrijven is Van den Bos Aviation, een plaatwerkerij. Het bedrijf viert op 7 juni haar 25-jarig bestaan en is gevestigd op vliegveld Teuge. Het totale personeelsbestand van het bedrijf bestaat uit oprichter Louis van den Bos, en zijn vrouw, die de 'back-office' beheert, zoals dat zo fraai heet.

Wat vooraf ging
Louis van den Bos, afkomstig uit Zandvoort, startte zijn opleiding op de Ambachtsschool te Hoofddorp, richting Metaalbewerking. Op zijn 19e, in 1971, ging hij verder bij de KLM Bedrijfsschool, alwaar hij twee jaar de opleiding Plaatbankwerker volgde. Na die opleiding te hebben afgerond kon hij aan de slag bij de KLM, alwaar hij op Schiphol aan de eerste 747's en DC-10's mocht werken. Dienstplicht bestond toen nog, en Louis werd onder de wapenen geroepen; hij werd gestationeerd op Soesterberg, waar hij aan de slag kon op de Beaver en Alouette III. Na afscheid van de KLu genomen te hebben na 14 maanden, kon hij weer verder op zijn oude stekje bij de Koninklijke.

Naar Teuge
In 1974 kreeg hij van de Gelderse Luchtvaart Maatschappij (GLM) het aanbod, samen met nog drie andere plaatbankwerkers, om op Teuge vliegtuigen te gaan bouwen, een kans die Louis aangreep. "Het thuisfront moet ook akkoord gaan", aldus Louis, over de verhuizing van het gezin naar het oosten des lands.

De GLM was toen der tijd de importeur van Fuji FA-200 (Aero Subaru) les- en reisvliegtuig en de bedoeling was om niet alleen toestellen voor de Europese markt te assembleren, maar ook om de gehele vleugel in eigen beheer te bouwen. Uiteindelijk is van de bouw van vleugels niets terechtgekomen, en werden alleen +/- 20 vliegtuigen geassembleerd.

Nadat de assemblage van de Fuji's stopte, was er bij de GLM geen werk meer dat Louis "kon boeien", en trad hij in de loop van 1975 in dienst van Air Service Holland, waar hij tot juni 1988 in dienst bleef. Air Service Holland onderhield en repareerde vele type's waaronder de Piper Cub, Cessna 172 en Cessna 406 Caravan II. Hier haalde Louis zijn lasdiploma, een noodzaak als je aan de structuur van Piper Cubjes werkt...

Zelfstandig
Air Service Holland kreeg een andere eigenaar, en veranderde haar naam in (het huidige) Aviation Technics. Voor Louis reden om voor zichzelf te beginnen. Zijn eerste grote klus als zelfstandige was een half jaar op Gilze-Rijen, in opdracht van Schreiner, bij de Koninklijke Luchtmacht, toenmalig Depot Vliegend Materieel (het huidige Logistiek Centrum Woensdrecht). Zijn volgende karwei was op Zestienhoven, in opdracht van Rijnmond Air Services. De PH-SUN, een Piper Seneca van vliegbedrijf Kroonduif Rondvluchten, was op de grond geraakt door een ander toestel, de staart was zwaar beschadigd en moest geheel vernieuwd worden.

En zo gaat Van den Bos Aviation al 25 jaar door. Het bedrijf heeft inmiddels een kleine hangaar, een werkplaats en een kantoor op Teuge, maar veelal wordt er op locatie 'geklust'. Locatie betekent niet alleen werken op de verschillende vliegvelden van Nederland; Bonaire, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Kenia, Sudan en Liberia zijn in een professionele capaciteit door Louis bezocht. Het bedrijf werkt altijd in opdracht van erkende onderhoudsbedrijven als onderaannemer en hoeft om die reden niet zelf een erkenning te hebben.

Het bedrijf werkt zowel aan vaste-vleugel vliegtuigen als aan helikopters, van vele verschillende types. Voorkomende werkzaamheden zijn schadeherstel, inspectie voor en reparatie van corrosie, alsmede het uitvoeren van modificaties. Ook wordt er van scratch gewerkt als het moet, zo heeft het bedrijf de separator tank en de vleugelstijlen gemaakt voor de replica van de Fokker C.X, die in het nieuwe Nationaal Militair Museum zal komen.

Toekomst
Op de vraag of zijn bedrijf last heeft (gehad) van de crisis zei Louis dat er voldoende werk is, "alhoewel, je merkt het toch wel, er wordt minder gevlogen, en er is dus minder onderhoud nodig". Alhoewel Louis zo langzamerhand richting pensioengerechtigde leeftijd gaat, is het de bedoeling dat Van den Bos Aviation voortgezet wordt. Beide zoons, Frank en Stefan, zijn vliegtuigmonteur en plaatwerker, en helpen 's-avonds en in de weekenden al mee en zullen mettertijd het bedrijf overnemen.

foto:
foto: Louis op locatie aan het werk.