Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Luchtmachtdagen 'Operatie Luchtsteun'
2016-06-06 / Min. van Defensie

De Koninklijke Luchtmacht opent op 10 en 11 juni 2016 op Vliegbasis Leeuwarden haar deuren voor het publiek. Een primeur dit jaar is de aanwezigheid van de Nederlandse F-35.

De Luchtmachtdagen hebben het overkoepelende thema 'Operatie Luchtsteun'. Naast spectaculaire vliegshows kan de bezoeker in de speciaal ingerichte Missie Shelters de vele facetten van de Luchtmacht bekijken en wordt een doorkijk gegeven naar de toekomst. Daarnaast is het mogelijk om de stormbaan of klimtoren te bedwingen. Ook kan de bezoeker zelf actief meedoen met diverse uitdagingen die duidelijk maken waar de Koninklijke Luchtmacht voor staat.

Vliegbewegingen
Vanaf maandag 6 juni vindt er een verhoogd aantal vliegactiviteiten plaats. De deelnemers van de vliegshows arriveren vanaf deze periode en beoefenen hun vliegshow. De Air Display Director oordeelt dan of de deelnemers voldoen aan de Nederlandse veiligheidseisen. Onder de deelnemers bevinden zich het Nederlandse Apache demoteam, maar ook de Britse Red Arrows en Italiaanse Frecce Tricolore. De Nederlandse vliegers die deelnemen aan de Air Power Demo laten zien hoe de luchtmacht deelneemt aan internationale operaties. Aansluitend op de vliegshow, maar ook op zondag 12 juni vertrekken tussen 10.00 en 15.00 uur een aantal deelnemers huiswaarts.