Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Belgian Air Force Days 2016
2016-06-16 / Luchtcomponent

Op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2016 organiseert Defensie haar tweejaarlijkse Belgian Air Force Days. De militaire vliegbasis te Florennes opent tijdens dit weekend haar deuren voor het grote publiek. De vorige editie in 2014 te Kleine Brogel trok ruim 65.000 bezoekers.

Het evenement, dat in België het grootste in zijn soort is, bestaat traditioneel uit een grote tentoonstelling van hedendaagse en historische vliegtuigen en uit een spektakelrijke vliegshow. De deelnemerslijst is indrukwekkend.

Dit jaar staat het evenement in het teken van de 70ste verjaardag van de Belgische Luchtmacht. Verder besteedt de organisatie aandacht aan de 75ste verjaardag van het 350ste Smaldeel dat tijdens de 2de Wereldoorlog binnen de Royal Air Force werd opgericht en aan 20 jaar expeditionaire operaties met de F-16.

Ter gelegenheid van haar 70ste verjaardag publiceert de Luchtmacht ook een rijkelijk geïllustreerd boek dat niet alleen de rijke geschiedenis maar ook de actuele operationele capaciteiten van de Belgische militaire luchtvaart beschrijft.