Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Museum weekend KLM-MRA Brussel
2016-08-03 / Koninklijke Militaire Museum Brussel

Tijdens de Eerste Wereldoorlog komen duizenden soldaten om het leven. Ook in de beruchte Dodengang sneuvelen tal van Belgische soldaten. Honderden lopen er lichte en zware verwondingen op. In veldhospitalen achter het front ontfermen honderden verpleegsters zich over de gewonden. Hun verhaal ontdek je tijdens het Dodengang museumweekend.

Alles weten over leven en lijden aan het front?
- Maak dan kennis met Belgische en Duitse soldaten in de loopgraven. Zij vertellen je honderduit over het leven aan het front, wapens, uitrusting, maar ook over ratten en het tekort aan brood. Ontmoet in het veldhospitaal verpleegsters die je laten kennismaken met de verzorging van de soldaten. Of breng een bezoek aan de pop-up expo!

Op verkenning door de loopgraven met een professionele gids?
- Onze gidsen wijden je in de geheimen van deze historische site in.

Met de bus op uitstap achter het front?
- Ga mee op uitstap en volg de route van de gewonde Belgische soldaten. Een gids neemt je 3 uur lang mee langsheen historische plekken, monumenten en Belgische begraafplaatsen. Inschrijven verplicht via museumweekend@ klm-mra.be.

Op zoek naar een leuk souvenir?
- Onze fotografen portretteren je in het uniform van toen!