Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

100 jaar Schiphol en dat wordt gevierd (2)
2016-09-15 / Jan Willem Laroo

Amsterdam en het Stadsarchief hebben uit de fotoverzameling van Schiphol een keuze gemaakt om een voor de fototentoonstelling in het Stadsarchief een collage te maken.

Schiphol werd op 19 september 1916 in gebruik genomen door de Luchtvaartafdeling en ontwikkelde zich na de Eerste Wereldoorlog tot een internationale luchthaven. Na de Tweede Wereldoorlog werd de zwaar gehavende luchthaven weer opgebouwd tot er in 1967 even verderop een compleet nieuwe luchthaven verrees. Het oude Schiphol werd Schiphol Oost en alleen de oude toren, waar nu een restaurant is, herinnert nog aan oude tijden.

Historie en pure nostalgie in foto's gevangen.

Heel bijzonder is de computeranimatie van de ontwikkeling van Schiphol. Te zien op de site van het Stadsarchief, maar op de tentoonstelling op een groot scherm.

Een mooie gelegenheid om weer eens een terrasje in Amsterdam te pakken om te genieten van een mooie herfstbok. Kunt u 100 jaar Schiphol tot 27 november 2016 in het Stadsarchief, Vijzelstraat 32 meteen combineren met "100 jaar Schiphol, Klaar voor vertrek" in het Amsterdam Museum, Kalverstraat 92, open vanaf 16 september.