Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Luchtvaartnieuws uit de Nederlandse Antillen
2016-10-29 / Arno Landewers

Kustwacht/Defensie nieuws
Op 3 april onderschepte het Nederlandse fregat Zr.Ms. De Zeven Provinciën op de Caribische Zee een bootje met daarin 250 kg cocaïne. Hierbij werd de Belgische Alouette III helikopter, die op De Zeven Provinciën meevaart, ingezet.

Begin augustus werd de Cougar helikopter, die op Curaçao gestationeerd stond ten behoeve van de Kustwacht en Defensie, afgelost door een NH90.

Tiara Air nieuws
Op 11 april startte de geplaagde Arubaanse luchtvaartmaatschappij Tiara Air lijnvluchten tussen Aruba en Curaçao. De directie van Tiara verklaarde dat hiermee inkomsten moesten worden gegenereerd voor het betalen van (achterstallige) salarissen. Het bleef echter bij deze ene vlucht, omdat de Short 360 waarmee de lijndienst werd uitgevoerd na terugkeer op Aruba van de autoriteiten aan de grond moest blijven, wegens een defecte radar transponder. Inmiddels zijn er berichten dat Tiara Air wordt overgenomen door een luchtvaartmaatschappij uit Venezuela, maar het is vooralsnog onduidelijk hoe concreet dit is.

Tiara raakte financieel in de problemen door vorderingen die zijn ontstaan door verkoop van tickets in Venezuela in bolivars (de munteenheid van Venezuela). Deze bedragen moeten door de Venezolaanse overheidsinstelling Cadivi in dollars worden uitbetaald, maar dat gebeurd met zeer grote vertragingen. Hierdoor zijn diverse luchtvaartmaatschappijen in flinke problemen gekomen (zie ook hieronder bij Insel Air). Lufthansa stopte inmiddels met alle vluchten op Venezuela, terwijl American Airlines en Air Canada het aantal vluchten sterk verminderden. Naast de betalingsproblemen zorgt de politieke onrust in het land ook voor lage passagiersaantallen.

Insel Air nieuws
Begin mei werd bekend gemaakt dat Insel Air onderhandelingen was gestart over een overbruggingskrediet wegens een uitstaande vordering van 70 tot 90 miljoen dollar bij Cadivi in Venezuela (zie hierboven bij Tiara Air). Het betreft hier overigens geen overheidssteun, zoals aanvankelijk in de kranten werd vermeld, maar om een commerciële lening. Door de sterk gedaalde brandstofprijzen draait Insel Air goed, maar het bedrag van de uitstaande vorderingen is van een zodanige grootte dat zelf voorfinancieren moeilijk is. Inmiddels gaat slechts 8% van de vluchten van Insel naar Venezuela, in 2014 was dat nog 35%.

Op 23 maart hervatte Insel Air Aruba de vluchten tussen Aruba en Medellin (Colombia), op 10 april werd de lijndienst Curaçao - Georgetown (Guinea) - Boa Vista (Brazilië) gestart (aanvankelijk 1 x per week, per Fokker 70, vanaf half juli 3 x per week, per MD82/83 of Fokker 70), en er werd een nieuwe lijndienst Aruba - Las Piedras (Puerto Rico) per Fokker 70 gestart.

De uitbreiding van de lijndiensten had tot gevolg dat Insel Air een tekort aan vliegers kreeg; in juli waren er acht tot tien tekort waardoor vluchten uitvielen en vertragingen ontstonden. Sinds maart zijn, onder druk van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten, hogere toelatingseisen voor luchtvaartpersoneel van kracht, waarbij opnieuw examens moeten worden afgelegd. Inmiddels is besloten dat vliegers die al ervaring hebben op de MD82/83 of Fokker 70 niet alle examens opnieuw hoeven af te leggen. Ondertussen kwamen veel klachten binnen over de vertragingen, uitval van vluchten en slechte communicatie hierover. Een consumentenbond heeft zelfs een petitie geopend waarin aan de verantwoordelijke minister wordt gevraagd maatregelen te nemen tegen luchtvaartmaatschappijen die in gebreke blijven.

In een recent persbericht erkende Insel Air de problemen, werd excuses aangeboden en werden de problemen gewijd aan de financiële problemen, het gebrek aan vliegers en onderhoud aan de vloot. In hetzelfde bericht wordt ook gerept over "gesprekken met strategische partners, met als doel de vloot te vernieuwen".

FAA toetsing weer verschoven
In juni werd duidelijk dat de definitieve toetsing van de Curaçaose Burgerluchtvaart Autoriteit (CBA) door de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten FAA (Federal Aviation Administration) weer wordt opgeschoven. Aanvankelijk stond deze gepland voor maart 2017, maar de overeenkomst is nog niet opgesteld door het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken. De FAA heeft verklaard afhankelijk te zijn van het ministerie en heeft zich verontschuldigd voor de vertraging. De FAA degradeerde in 2012 de veiligheidscategorie van Curaçao van 1 naar 2, omdat de CBA volgens de FAA onvoldoende in staat was toezicht op de luchtvaartoperaties te houden. Door de vertraging van de toetsing kan Insel Air geen nieuwe routes naar de VS starten.

Begin augustus werd bekend dat CBA directeur Oscar Derby wordt ontslagen, en alleen nog tijdelijk als adviseur rond de FAA audit zal optreden. Derby was in 2013 in dienst getreden om Curaçao weer terug te brengen naar categorie 1. Eerder wist Derby de veiligheidscategorie van zijn vaderland, Jamaica, van 2 naar 1 te leiden. Caroline Gonzalez-Manuel neemt tijdelijk de leiding van het CBA over.

De regering van Curaçao wil de CBA omvormen tot een zelfstandig bestuursorgaan, met uitbreiding van het personeel van de huidige 13 naar 39 en een budget dat ruim twee maal hoger is dan het huidige. Hiervoor is een wetsvoorstel ingediend bij de Staten. Een constatering van de FAA was destijds dat de CBA niet over budget beschikt om voldoende gekwalificeerd personeel aan te trekken.

Uitbreiding Hato
Half juli kon Curaçao Airport Partners (CAP) een overeenkomst ondertekenen met Maduro's & Curiel Bank voor financiering van uitbreiding van luchthaven Hato ter waarde van 82 miljoen Antilliaanse gulden (ongeveer 45 miljoen euro). Het betreft een lening. CAP heeft berekend dat de luchthaven voor bijna 10% aan het Bruto Binnenlands Product (BBP) van Curaçao bijdraagt; dat is ongeveer gelijk aan de bijdrage van de Isla raffinaderij.

In september is de vernieuwde aankomsthal geopend. Deze is verplaatst en opnieuw ingericht, waardoor passagiersstromen beter van elkaar gescheiden blijven. In 2018 zal de uitbreiding van de terminal worden geopend, met onder andere een vergrote vertrekhal en meer wachtruimtes.

Kort nieuws
De Curaçaose luchtvaartmaatschappij AVA Airways heeft de economische vergunning ontvangen, en wil met Airbus A319/320's de operaties aanvangen. Een eerste A319 wordt gehuurd van AerCap.

Op 6 augustus moest een Ameriflight Swearingen SA227-AT Merlin (de N246DH) een noodlanding maken op de luchthaven van Sint Maarten omdat het neuswielonderstel niet kon worden uitgeklapt. Er werd veilig geland op de hoofdwielen, en pas tijdens het laatste deel van de uitloop kwam de rompneus op de grond. De vlieger bleef ongedeerd. De Merlin werd ingezet voor pakjesvervoer vanaf Puerto Rico. Na het incident moest de luchthaven enige tijd sluiten.

Op 24 oktober raakte tijdens de landing op de Reina Beatrix luchthaven op Aruba een Dominicaanse Piper PA-23-250 Aztec (de HI879) van de baan. Het toestel kwam op de rompbuik naast de baan tot stilstand, en de drie inzittenden bleven ongedeerd. Na de landing werden de inzittenden gearresteerd; er was voor de landing geen contact met de verkeersleiding op Aruba, er was geen vluchtplan bekend, de landing werd in de verkeerde richting uitgevoerd en de papieren van de vlieger waren niet in orde.