Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Zaterdag 4 maart Spitfiredag bij CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum '40-'45
2017-02-27 / Crash 40-45

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum '40-'45 organiseert zaterdag 4 maart aanstaande de jaarlijkse Spitfiredag. Het is de 10e keer dat dit evenement plaats vind. Ook is het 81 jaar geleden is dat het prototype van dit Engelse gevechtsvliegtuig, de Spitfire, in 1936 voor de eerst het luchtruim koos.

Deze dag draait zeker ook om de Spitfire met code 3W-S, die in ons museum is te bewonderen. In 2003 kwam deze naar onze museum en en sindsdien is het een publiekstrekker binnen onze collectie en de tentoonstellingen rond de luchtoorlog in de Tweede Wereldoorlog. Bezoekers kunnen oog in oog staat met deze legende in onze Spitfirehal.

Of kennis nemen van het verhaal van de Australische Spitfirepiloot John D. Carmichael, die op 21 februari 1945 noodgedwongen zijn vliegtuig verliet en aan de grond kwam in Abbenes. Onderdelen van zijn gecrashte Spitifre samen met veel fotomateriaal en documenten zijn te zien in het museum.

Na het succes van vorig jaar is er ook weer de Flight Simulator. Demovliegen met een Spitfire en het ook zelf eens proberen met de WO2 legende 'te vliegen'. De simulator demo wordt ditmaal verzorgd door de Virtual Royal Netherlands Air Force/ vRNLAF

Naast de boekenmarkt en verkoop vliegtuigmodellen, waar zowel 2e hands als ook nieuwe exemplaren te koop zijn en de openstelling van de Spitfire hal is er om 13.00 uur een lezing over de Spitfire door Hans Walrecht. Deze is gratis toegankelijk voor bezoekers van ons museum.

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum '40-'45 is geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur en is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug (nabij Rijsenhout). De toegang bedraagt 3,50 euro voor volwassenen en 1,50 euro voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Donateurs van de stichting en veteranen hebben gratis toegang.