Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Seizoen 2017 vol vlieglessen en internationale demonstraties
2017-03-16 / Air Combat Europe

Het formatieteam van Air Combat Europe gaat zich dit seizoen presenteren op diverse Nederlandse en buitenlandse airshows en fly-ins. De Nederlandse vliegopleidingsorganisatie, die is gebaseerd op Luchthaven Lelystad, doet dat met vier spectaculaire vliegtuigen van het type Blackshape Prime, allemaal in een militair jasje.

Airshows
Air Combat Europe zal in het seizoen 2017 deelnemen aan een aantal Europese airshows. In het voorjaar zullen de piloten van ACE met hun vliegtuigen te zien zijn bij Volkel in de Wolken op 28 mei, bij de Oostwold Airshow op 4 en 5 juni, en bij de airshow van de luchtmacht van Noorwegen op de vliegbasis Sola op 10 en 11 juni. In de zomer zal Air Combat Europe zich presenteren bij de officiële (her)opening van het vliegveld Twente op 1 juli; bij de Texel Fly-in op 25-27 augustus, bij de Breda Airshow op 2 september en bij Heldair op 15 en 16 september op de luchthaven Den Helder. Waarschijnlijk zal ACE ook deelnemen aan enkele buitenlande airshows, waaronder in België en in Engeland.

Combat-ervaring
Air Combat Europe (ACE) organiseert zogenaamde 'advanced flying lessons' voor belangstellenden mét en zonder vliegervaring. Deze lessen worden gegeven in de vorm van een gesimuleerd luchtgevecht. De ACE-instructeurs zijn allemaal ervaren militaire F-16-jachtvliegers met vele uren combat-ervaring boven voormalig Joegoslavië of het Midden-Oosten; naast tactische militaire experts zijn het ook ervaren vlieginstructeurs die hun deelnemers veilig tijdens hun vlucht begeleiden en hen leren om te gaan met de dynamiek van een dogfight. Tijdens de speciale Air Combat vlieglessen krijgt de leerling, voorin in de cockpit, de kans om te ervaren hoe het is om fighter pilot te zijn.

AERO 2017
Air Combat Europe zal zich dit seizoen ook officieel aan de internationale luchtvaartpers presenteren tijdens de internationale luchtvaartbeurs AERO 2017 in het Duitse Friedrichshafen in april.