Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Belgian Helidays zijn een succes
2017-04-19 / Luchtcomponent

Op de basis van Bevekom heeft de 1 Wing van 11 tot 13 april de Belgian Helidays georganiseerd. Op 12 april was de internationale helikopteroefening toegankelijk voor toeschouwers. Acht landen vaardigden militairen af om aan de oefening deel te nemen. Zo waren Amerikaanse en Nederlandse AH-64 Apaches en Tsjechische Mi-24 aanvalshelikopters te zien, naast onze eigen Agusta A109's en de NH90 Caiman.

De klemtoon van de oefening lag op het gebruik van helikopters tijdens gecombineerde luchtoperaties. Dat zijn operaties waarbij diverse soorten vliegtuigen worden ingezet om een doelwit aan te vallen. Een demonstratie toonde hoe helikopters bijvoorbeeld grondtroepen kunnen droppen en verder ondersteunen tijdens hun opdracht op de grond.

Op woensdag kwamen ongeveer 11.000 kijklustigen zich vergapen aan het materiaal en de kundigheid van de teams. In de loop van de dag gaven die uiteenlopende demonstraties, solovluchten en voorstellingen van hun materiaal, met als slotstuk een uitgebreide demo van gecombineerde luchtoperaties.