Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

VLM Airlines heeft Belgische vliegvergunning verkregen
2017-11-16 / bron: VLM Airlines

Het Directoraat-Generaal Luchtvaart (DGLV) van de Belgische federale overheidsdienst Mobiliteit heeft aan VLM Airlines meegedeeld dat aan de luchtvaartmaatschappij een Air Operator Certificate (AOC - vliegvergunning) voor de Fokker 50 is toegekend. Eerder had de DGLV ook al zijn goedkeuring verleend aan de overname van het Air Operator Certificate van Thomas Cook Airlines Belgium. Het binnenhalen van deze twee AOC's is, na de comeback op de route Antwerpen - London City Airport eind vorige maand, een belangrijke mijlpaal voor VLM Airlines.

VLM Airlines heeft dus op dit ogenblik drie vlieglicenties: een Sloveense en een Belgische voor de Fokker 50 en een Belgische AOC voor de A320.

Op de A320-AOC staan twee Airbus A320-200's ingeschreven, de OO-TCT en OO-TCX. Deze toestellen zijn gestationeerd op Brussels Airport en zullen aanvankelijk enkel charter-, ACMI- en private vluchten uitvoeren. De eerste A320-vluchten onder VLM-vlag vonden vorige week al plaats.

De huidige beschildering van de A320's is een knipoog naar de toeristische markt waarop VLM Airlines ook actief wil zijn. Het is evenwel de bedoeling dat deze vliegtuigen op termijn samen met de Fokker 50-vloot zullen worden ingezet op het Europees lijnvluchtennetwerk van VLM Airlines.