Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

De Vliegtuig Compagnie verhuist naar Nieuw-Vennep
2017-12-13 /

De Vliegtuig Compagnie is een groep enthousiaste vrijwilligers samengebracht in een stichting die bezig zijn verschillende vliegtuigen met een Nederlandse achtergrond restaureren.

De stichting had een onderkomen op het Hembrug terrein in Zaandam maar daar zijn uitgebreide ontwikkelingsplannen voor bedacht en De Vliegtuig Compagnie moest verhuizen, samen met een aantal andere clubs waaronder de Stichting Veteranen Autobussen en de Stichting Mobiele Artillerie.

Inmiddels hebben De Vliegtuig Compagnie en Stichting Veteranen Autobussen een onderkomen gevonden in een deel van de voormalige Bols fabrieken in Nieuw-Vennep. Samen met Fokker Erfgoed is het Nederlands Transport Museum opgericht dat op deze plaats in Nieuw-Vennep over een paar maanden zijn deuren voor het publiek opent.

Op het ogenblik wordt hard gewerkt om de hal geschikt te maken als tentoonstellingsruimte. Het is de bedoeling dat de bezoeker een reis maakt door de ontwikkeling van het transport, waaronder vliegtuigen. Het restauratiewerk aan de vliegtuigen kan door de bezoeker worden gevolgd.

Ook dit onderkomen is tijdelijk. Het is de bedoeling om over een paar jaar te verhuizen naar een nieuw te bouwen museum op het Museumpark 21 in Hoofddorp.