Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Target for Tonight, lezing bij het CRASH Luchtoorlog & Verzetsmuseum
2018-03-21 / CRASH40-45

Tijdens de Tweede Wereldoorlog passeerden duizenden geallieerde bommenwerpers ons land op weg naar hun doel (target) in Duitsland. Eén van de bemanningsleden was de bommenrichter.

De ervaringen van een thans 96-jarige Britse Royal Air Force veteraan vormen de basis voor deze lezing. Hij volbracht 22 missies, dropte voedsel boven bezet Nederland en voerde repatriëringsvluchten uit. De legendarische Britse Lancaster bommenwerper speelde daarin de hoofdrol.

Aandacht zal worden besteed aan het werk en het gevaar aan boord, de impact daarvan op de vaak nog jonge bemanningsleden, het vliegtuig met zijn bommenlading en waargebeurde situaties tijdens en rondom de vluchten.

De lezing wordt op eenvoudige wijze gegeven en is ook te volgen voor belangstellenden die niet eerder met dit onderwerp te maken hebben gehad. Bovendien bevat de lezing aanvullende informatie over allerlei voorwerpen uit de luchtoorlog die in het museum tentoongesteld staan.

Zaterdag 24 maart, aanvang is om 13.00 uur en voor bezoekers van het museum is de lezing gratis.

Entree voor het museum kost 3,50 euro voor volwassenen, 1,50 euro voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Voor kinderen tot 6 jaar is de toegang gratis. Het museum, dat gevestigd is in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug, is geopend op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Voor meer informatie over de collectie van het museum en het werk van de CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum '40-'45 kan men kijken op de website www.crash40-45.nl, of op de facebookpagina.