Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Vijf jaar Vliegende Tieners
2018-04-11 / Zelf Vliegen

Voor het vijfde jaar worden deze zomer op Lelystad Airport Vliegkampen voor kinderen georganiseerd. Kinderen en jongeren van 11-18 jaar krijgen daarbij hun eerste vlieg- en theorielessen, tijdens een week die volledig in het teken staat van zelf leren vliegen. Vanwege de lustrumviering krijgen de Vliegkampen bij de vliegschool Zelf Vliegen dit jaar een extra feestelijk tintje.

Zelf Vliegen
Tijdens deze vijfdaagse Vliegkampen mogen de kinderen zelf achter de stuurknuppel van een vliegtuig plaatsnemen en kunnen ze in tweepersoons vliegtuigen zelf sturen onder leiding van een ervaren vlieginstructeur. Ze leren tijdens de echte vlieglessen hun vliegtuig zelf te starten en te landen en krijgen theorielessen over onderwerpen als luchtvaartnavigatie, meteorologie, aerodynamica en radiocommunicatie.

250 Kinderen vliegen!
Sinds 2014 hebben al bijna 250 kinderen van 11-18 jaar deelgenomen aan de vijfdaagse Vliegkampen en aan de tweedaagse Vliegweekenden, die in 2017 voor het eerst werden georganiseerd. De helft van deze kinderen heeft zelfs meer dan één keer meegedaan. Kinderen van alle leeftijden mogen volgens de luchtvaartwet al vliegles krijgen, maar pas als ze 16 jaar oud zijn mogen ze zonder instructeur de lucht in.

Vliegexcursies
De Vliegkampen vinden dit jaar plaats van 30 juli t/m 3 augustus en van 13 t/m 17 augustus 2018. Ze worden georganiseerd door de Vliegschool Zelf Vliegen en begeleid door Luchtscouting Lelystad. Naast de dagelijkse vlieglessen worden er diverse luchtvaartactiviteiten en excursies georganiseerd in het kader van vliegen, zoals excursies naar de brandweer en de verkeerstoren op Lelystad Airport en naar de Aviodrome. Na afloop van het vliegkamp ontvangen de kinderen een officieel logboek, als bewijs van het feit dat de eerste stappen naar een echt vliegbrevet zijn gezet.

Ook weer Vliegweekenden
Tevens worden dit jaar voor de tweede keer twee Vliegweekenden voor kinderen georganiseerd. Op 28-29 april en op 20-21 oktober 2018 leren jonge vliegfans ook hier tijdens echte vlieglessen hun vliegtuig starten, vliegen en landen en krijgen ze theorielessen. Alle informatie over de deelname aan de Vliegkampen en Vliegweekenden is te vinden op www.vliegkamp-lelystad.nl.