Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

AERO 2019 legt focus op zakelijke luchtvaart
2019-03-22 / Anton van Rijsbergen / bron: Messe Friedrichshafen

Zakelijk vliegen (business aviation) is een van de hoofdgebieden van de algemene luchtvaart (general aviation) en is dit jaar een belangrijk onderwerp zijn bij AERO beurs, dit jaar in Friedrichshafen.

Zakelijk vliegen richt zich op de individuele reisbehoeften van zakenmensen en particulieren, maar omvat ook bijvoorbeeld ambulance-vluchten en vele andere vluchten met betrekking tot kleinschalig op maat gesneden luchttransport. De 'werkpaarden' van zakelijk vliegen zijn meermotorige vliegtuigen met zuigermotoren, vliegtuigen met propellerturbines en de welbekende straalvliegtuigen (business jets).

Naast internationale luchthavens spelen regionale luchthavens een belangrijke rol in de. Deze stellen zakenvluchten in staat om niet alleen van grotere luchthavens gebruik te maken, maar ook van minder drukbezochte vliegvelden, hetgeen tijd en kosten bespaard door kortere check-in tijden en veiligheidscontroles. Bovendien zal in veel gevallen de reiziger dichter bij huis kunnen vertrekken, en dichter bij de eindbestemming aankomen.

Wereldwijd bestaat de vloot van zakenjets uit meer dan 22 000 vliegtuigen. De vloot omvat een ook 15 000 turboprops en vliegtuigen aangedreven door zuigermotoren. Helikopters vormen ook een belangrijk element van de zakenluchtvaart, vooral op korte vluchten.

Tijdens de AERO van dit jaar vindt voor de eerste keer, op donderdag 11 april, een speciale conferentie plaats met als onderwerp zakelijk vliegen, georganiseerd in samenwerking met de German Business Aviation Association (GBAA). De presentaties en de daaropvolgende besprekingen zijn bedoeld om de diverse toepassingsgebieden voor zakenvliegtuigen en daarmee de relevantie van zakenluchtvaart in de luchtvaartindustrie te benadrukken. Het evenement begint op donderdag 11 april om 9.30 uur op AERO, in de Forum Foyer East van de Messe Friedrichshafen.

Op deze zevenentwintigste AERO zullen 35 000 bezoekers uit 60 landen naar Friedrichshafen komen en meer dan 700 exposanten zullen hun nieuwste innovaties, producten en diensten op de beurs presenteren. AERO 2019 vindt plaats van woensdag 10 april tot zaterdag 13 april in Friedrichshafen aan het Bodenmeer en is van woensdag tot vrijdag geopend van 09.00 tot 18.00 uur. en op zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur