Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Modelbouwweekend in het Nederlands Transport Museum
2019-03-29 / Nederlands Transport Museum

Komende zaterdag 30 maart organiseert Beneluxspoor.net in samenwerking met Het Bollenspoor (de modelspoorclub van het Nederlands Transport Museum) een modelbouwdag in het museum met als doel om bezoekers een indruk te geven van wat hun hobby inhoud. Dat doen zij in samenwerking met de Vereniging van Modelbouwers en Wargamers Haarlemmermeer (VMWH), de PH&LF RailRoad Association, De Kameel, BNLS-forum modulebaan en Modulebaan.nl. Enkele clubs zijn ook op zondag 31 maart aanwezig.

Bijzonderheden
Drie kersen op de taart zijn:
- Er wordt een spel gespeeld door vrienden aan een (keuken)tafel met modelbouwvliegtuigjes.
- Er is een minispoor dat voor het museum wordt uitgelegd (op deze kleine locomotieven en wagons kunnen kinderen en volwassenen een rondje meerijden).
- En de laatste kers is helemaal bijzonder: een aantal modellen worden tentoongesteld en doen mee aan een 'A-4-diorama wedstrijd': modelbouwers bouwen een object (een brug of kasteel of een ander object, op maximaal 1 A4-tje). Het niveau is van wereldklasse!

Wel 20 meter lang kijkplezier!
Het belooft een gezellige dag te worden met tafels waarop de modelbouwers hun kunnen tonen (er wordt 'live' geplakt) en er zijn 4 'banen'; diorama's variërend van 8 tot 20 meter lang met spoorbanen.

Gebruikers van het grootste Nederlandse modelspoorforum "Beneluxpoorforum.net" geven demonstraties over hun hobby; van 3D printen tot het bouwen van scenery, alles wordt getoond. Het Bollenspoor zelf laat ook zien hoe de baan vordert en vertellen wat hun plannen zijn.

Algemeen
Het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep is elk weekend open van 10:00 tot 17:00 uur. Volwassenen betalen €7,50 entree, kinderen €5,00 en een rondrit met een historische bus kost €2,50. De rondleiding start om 14:00 uur, de busrit om 15:00 uur. Het Nederlands Transport Museum is gevestigd aan de Lucas Bolsstraat 7, 2152 CZ Nieuw-Vennep.